ا‎ین خواستۀ طبیعی و تاریخی بشر در طول همۀ زمان‌ها و مکان‌ها وادواربوده واست و اجرای آن نیازمند یک روح بلند فکری و غنی و ارادۀ محکم و تدبیر سالم گام‌های ثابت است. لذا اجرای آن، کار هر کس و در واقع کار دنیاپرستان و آلوده به دنیای مادی نیست. اجرای کامل و واقعی آن، تنها از عهدۀ ائمه معصومین برمی‌آید و ما به‌اندازۀ وسعی مان باید در جهت تحقق آن گام برداریم.[لایکلف الله الی وسعها….] از نظر اسلام، عدالت یک اصل انسانی و جهانی و مهم‌ترین رکن جامعۀ اسلامی است که بدون آن دین الهی تحقق نمی‌یابد.
افغانستان یک کشور اسلامی بو د واست
« لقد ارسلنا رسلنا بالبینات و انزلنا معهم الکتاب و المیزان لیقوم الناس بالقسط.» (قرآن کریم، سوره حدید، آیه 25) ما رسولان خود را با دلایل روشن فرستادیم، و با آنها کتاب و میزان نازل کردیم، تا مردم قیام به عدالت
برخورداری تمام اقشار از حقوق برابر
افراد جامعه از لحاظ موقعیت های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، جغرافیایی و غیره با یکدیگر متفاوت اند. در جامعه ای که عدالت اجتماعی بر آن حاکم باشد، موقعیت های یاد شده نباید تأثیری در میزان برخورداری آنان از حقوق عمومی و شهروندی ایجاد کند: ایشان می فرمایند:
«در اسلام هیچ امتیازی بین اشخاص غنی و غیرغنی، اشخاص سفید و سیاه،واسطه دار وبې واسطه، اشخاص [و] گروه های مختلف، سنی و شیعه، عرب و عجم، ترک و غیرترک ـ به هیچ وجه ـ امتیازی ندارند. قرآن کریم امتیاز را به عدالت و به تقوا دانسته است کسی که تقوا دارد امتیاز دارد، کسی که روحیات خوب دارد امتیاز دارد؛... نه تحت پوشش وبهانه ای بنام اسلام امتیاز به دارایی ها نیست. بـاید این امتـیازات از بین برود؛ و همه مردم علی السّو یه هستند با هم.» «... اسلام... عدالتش هم عبارت از این است که ملت ها همه به طور عدالت و به طور تساوی با هم زندگی بکنند.»
ما منتقد اصلاحات عمیق وهمه جانبه در ساختار جامعه خو که شصت فیصد ان فاقد غذاء ،خوراک وپوشاک روزانه هستند. ایا آنها هم عید دارند؟ عید سعید فطر بهمه شما شادباش باد!
باحترام